Crna hronika

Pokušaj otmice učenice u Brčkom: Lažno se predstavio kao roditelj

01/10/2015

Jučer se u Petoj osnovnoj školi u Brčkom dogodio pokušaj otmice učenice šestog razreda, potvrđeno je od više roditelja čija djeca pohađaju ovu školu.

Prema informacijama izvjesni Zoran Budiša je vidno pijan ušao u školsku zgradu i lažno se predstavio kao roditelj djevojčice, ali zahvaljujući osoblju škole brzo je razotkriven, a od strane direktora Šemsudina Ahmedbašića je ispraćen iz zgrade.

U menadžmentu škole nisu bili raspoloženi za razgovor, ali su potvrdili da se incident dogodio i da je sve prijavljeno policiji.

Kako je potvrđeno za Otisak.ba, Budiša se nije zaustavio na ovome, pa je isti dan dolazio pred kuću u kojoj stanuje ta djevojčica i dozivao njenog oca uz psovke.

„Otisak” neslužbeno saznaje da je Budimir prije nekoliko mjeseci divljao upravljajući svojim automobilom i tako ugrožavao pješake, pa ga je prijavio djevojčicin otac, te se sada pokušava osvetiti.

Ono što zabrinjava jeste i činjenica da je prije nekoliko mjeseci ovaj siledžija pretukao Aziza Šehovića, čuvenog fijakeristu u Brčkom, ali izgleda da zbog neadekvatne kazne Budiša dobija podstrek za daljnju torturu Brčaka.

Roditelji učenika koji su se jutros okupili u manjem broju inzistiraju od nadležnih u policiji da patrola bude prisutna tijekom održavanja nastave, a ukoliko se to ne dogodi oni će se sami organizirati kako bi zaštitili svoju djecu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.