Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Pokušala ubiti šeficu sipajući joj otrov u kafu!

New Project (59)

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičene stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora

Banjalučanka Nina Ninković (57) osumnjičena je za pokušaj ubistva S. T. iz Banjaluke kojoj je u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje a kako nezvanično saznaju banjalučke Nezavisne novine u pitanju su radne kolegice.

“Nezavisne novine” saznaju da je osumnjičena radila u Republičkom pedagoškom zavodu RS sa oštećenom koja još je bila nadređena na poslu i sumnjiči se da joj je danima sipala otrovne supstance u kafu.

Predrag Damjanović, direktor Zavoda, nije odgovarao na pozive novinara.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičene stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci.

“Osumnjičena je od 8. decembra 2022. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S., materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage”, navode iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke i ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.