Pokušao prokrijumčariti 511 kutija cigareta, pa nudio mito od 200 eura

Cigarete sakrivene u unutrašnjosti vozila

Pripadnici Granične policije BiH otkrili su na području Bihaća zasad 49 stabljika marihuane i uhapsili dva lica.

Uhapšeni su državljani BiH čiji su inicijali Z.A. /35/ i F.P. /29/ zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pregleda lica inicijala F.P. u džepu pantalona pronađeno je 0,73 grama suve zeljaste materije za koju je izjavio da je riječ o marihuani i da je za ličnu upotrebu.

Stabljike su uzgajane u stakleniku u graničnom pojasu, a prilikom jučerašnjeg pretresa terena nađena su sredstva i pribor za uzgoj marihuane.

Na graničnom prelazu Gradiška u subotu, 7. maja, spriječeno je krijumčarenje 511 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile sakrivene u automobilu marke “hjundaji”, austrijske registracije.

Vozilo, kojim je upravljao državljanin Poljske čiji su inicijali S.A, kontroliraso je na izlasku iz BiH.

Nakon što su otkrili cigarete sakrivene u vozilu, S.A. je službenicima ponudio 200 eura u zamjenu da ne bude procesuiran.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH.

Cigarete, ponuđene novčanice, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela krijumčarenje i davanje dara i drugih oblika koristi, državljanin Poljske predat je Tužilaštvu BiH.

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina juče su uhapsili lice čiji su inicijali V.J, nakon što je utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Prijedor zbog krivičnog djela krađa.

Otkriveni zasad marihuaneOvaj državljanin Srbije kontrolisan je na ulasku u BiH, na prelazu Rača, i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Državljanin BiH inicijala S.K. slobode je lišen na ulasku u BiH na prelazu Brčko, jer ga je potraživao Osnovni sud Bijeljina zbog tri krivična djela teška krađa.

On je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na prelazu Orašje, na ulasku u BiH, lišen je slobode državljanin Austrije čiji su inicijali Z.L.

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Lukavac zbog teškog krivičnog djela protiv bezbjednosti saobraćaja.