Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

busovača

Policajac Grubešić opet učesnik nesreće za volanom službenog vozila?!

policijsko nesreca2 (1)

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su potvrdili da je na području Busovače evidentirana nesreća u kojoj je učestvovalo službeno vozilo, te da nije bilo teže povrijeđenih

Na području općine Busovača, na dionici ceste od Kaćuna prema Busovači, jučer u popodnevnim satima desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno policijsko vozilo.

Policijsko vozilo sletjelo je s ceste, te potom udarilo u banderu i ogradu pored puta.

Nezvanično, u trenutku nesreće vozilom je upravljao zamjenik komandira Policijske stanice Kiseljak Josip Grubešić, koji je prošao bez težih ozljeda. Na vozilu je pričinjena velika materijalna šteta. Još uvijek se ne zan šta je uzrok nesreće, koja se desila u blizini mjesta gdje živi komandir Grubešić.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su potvrdili da je na području Busovače evidentirana nesreća u kojoj je učestvovalo službeno vozilo, te da nije bilo teže povrijeđenih.

Prema nezvaničnim informacijama, komandiru Grubešiću nije prvi put da učestvuje u saobraćajnoj nesreći sa službenim vozilom MUP-a.

Podsjećamo, 2008. godine u BH Danima objavljen je tekst čiji je glavni lik bio tada zamjenik komandira Josip Grubešić. “Dani” su tada pisali o saobraćajnoj nesreći koja se desila 31. jula 1992. u Fojnici u kojoj je smrtno stradao 11-godišnji dječak Danijel Stanić. “Dani” su kao krivca za tu nesreću naveli Josipa Grubešića, koji “ne samo što nikad nije odgovarao već je danas zamjenik komandira policije u Kiseljaku”.

“U ratu je bio pripadnik Vojne policije HVO-a i pratilac Darija Kordića i upravo HVO je 1993. izuzeo cijeli ovaj predmet kome se od tada gubi trag”, pisali su BH Dani.