Crna hronika

Kantonalni sud u Livnu

Policajac osumnjičen za pokušaj ubistva pušten da se brani sa slobode

12/03/2019

Srdić (25) boravio je u pritvoru mjesec dana

Kantonalni sud u Livnu donio je rješenje kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužiteljstva za produženje pritvora policajcu Stevanu Srdiću iz Drvara, osumnjičenom za pokušaj uboistva 25-godišnje A.G. iz Drvara.

Srdić (25) boravio je u pritvoru mjesec dana, kojeg mu je 12. februara odredio Kantonalni sud u Livnu.

On se tereti da je 9. februara 2019. godine u jutarnjim satima, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt “Scorpion” u Drvaru te uz konzumiranje alkoholnih pića, u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu i iz njega ispalio hitac prema uposlenici A.G. iz Drvara koja se nalazila unutar šanka, nanijevši joj prostrijelnu ranu prsišta.

Zbog težine povreda A. G. je vozilom hitne pomoći prebačena u bolnicu “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući županijski tužitelj je 11. feburara 2019. godine, Kantonalnom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani te da postoje izvanredne okolnosti jer se radi o težem kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna.

Okončanjem jednomjesečnog pritvora, Kantonalno tužiteljstvo zatražilo je produženje koje Kantonalni sud u Livnu nije uvažio te je policajac pušten da se brani sa slobode.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.