Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPRS

Policajci suspendovani zbog primanja mita

policija rs2 (1)

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu primanje i davanje mita i prevara protiv policijskih službenika Policijske stanice Banjaluka-Lauš čiji su inicijali D.G. i P.K. te lica čiji su inicijali O.P. iz Banjaluke.

Policijski službenici se sumnjiče da su 6. avgusta ove godine počinili krivično djelo primanje mita, a lice O.P. da je istog dana počinio krivično djelo davanje mita i prevara.

“Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni će biti suspendovani do njegovog okončanja”, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka prijava protiv pomenutih lica podnesena Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

MUP Republike Srpske zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati.

“Dužnost svakog pripadnika MUP-a RS jeste da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito”, naglašava se u saopštenju.