Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretres u zenici

Policija dileru upala u stan, objavili fotografije šta su u njemu pronašli

fotka_zenica_pretres_1

Istovremeno, T. E. je lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima T. E. (1980.), koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, te su na osnovu sudske naredbe izvršili pretres stana u ulici Prvomajska, koji ta osoba koristi.

Prilikom pretresa pronašli su 800 grama praškaste materije, upakovane i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed) i 200 grama biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te pištolj sa pripadajućim okvirom i pet metaka, kao i jednu digitalnu vagu za precizna mjerenja.

Sporna materija i oružje je fotografisano, izuzeto i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteno kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Istovremeno, T. E. je lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje za krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK.