Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srednjobosanski kanton

Učenici srednjih škola od ponedjeljka u školskim klupama

učenici-srednje

Učenici osnovnih škola u SBK nastavu već pohađaju u školama, a u školske klupe su prije deset dana vraćeni i učenici završnih razreda srednjih škola

Svi učenici srednjih škola u Srednjobosanskom kantonu (SBK), koji nastavu trenutno pohađaju na online platformama, vratiti će se u školske klupe od ponedjeljka, 10. maja, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlade SBK.

“Nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede u punom obimu, kroz redovni nastavni proces, ta mjera će od 10. svibnja važiti i za ostale razrede kako bi bila uspješno završena školska godina,” saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Učenici osnovnih škola u SBK nastavu već pohađaju u školama, a u školske klupe su prije deset dana vraćeni i učenici završnih razreda srednjih škola.

Vlada je današnju odluku donijela na inicijativu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, kao predlagača mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa na području SBK.

Zaključeno je, takođe, kako je potrebno nastaviti striktno provođenje svih opštih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Kako je navedeno, mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru po automatizmu se usklađuje s naredbom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH.

Zadužene su inspekcije i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova SBK da intenziviraju rad na terenu, s ciljem praćenja provođenja važećih mjera i preporuka.