Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP ZDK

Policija ispod zadnjeg sjedišta Mercedesa pronašla više od kilograma droge

Foto: MUP ZDK

Automobil Mercedes registarskih oznaka O47-T-252, vlasništvo je P.M. iz Visokog, a upravljao je D.F. (1979.) iz Visokog, dok je na mjestu suvozača bio P.E. (1995.) iz Kaknja

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pronašli su i oduzeli više od jednog kilograma opojne droge. Osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predati su tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Službenici Policijske stanice Crkvice pronašli su, ispod zadnjeg sjedišta automobila Mercedes u tri plastične vakumirane kese, sadržaj praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” ukupne težine 1132,50 grama. Tu materiju su oduzeli i bit će predmet vještačenja. Privedeni su D.F. (1979.) iz Visokog i P.E. (1995.) iz Kaknja, dok je Mercedes zapečaćen i izmješten na službeni parking Policijske uprave I.

Foto: MUP ZDK

Nad D.F. i P.E. zavedena je kriminalistička obrada, te su ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz Krivičnog zakona FBiH.

Automobil Mercedes registarskih oznaka O47-T-252, vlasništvo je P.M. iz Visokog, a upravljao je D.F. (1979.) iz Visokog, dok je na mjestu suvozača bio P.E. (1995.) iz Kaknja.

Foto: MUP ZDK

Kako se navodi u saopćenju za javnost Uprave policije MUP-a ZDK, automobil Mercedes zaustavljen je 9. aprila u 23.40 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo na području grada Zenica. Navedene osobe su, nakon mjera i radnji poduzetih s ciljem dokazivanja počinjenja predmetnog krivičnog djela, predate 10. aprila tužiocu Kantonalnog tužilaštva ZDK na dalje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Službenici kriminalističke policije izvršili su pretres tog automobila, na službenom parking prostoru Policijske uprave I, po naredbi Općinskog suda u Zenici.