Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Policija lani oduzela 82 vozila: Rekorder Sarajlija sa dugom od 270.000 KM neplaćenih kazni

oduzeta vozila depo mupks
Foto: Avaz
Oduzeta vozila na depou MUP-a KS

Interesantno je da većina prekršilaca kojima je oduzeto vozilo, koriste automobile koji su registrirani na člana porodice ili prijatelja

Prema podacima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji su ustupljeni „Dnevnom avazu“ , tokom prošle 2023. godine na području Kantona Sarajevo od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u Bosni i Hercegovini, oduzeta su ukupno 82 motorna vozila.

Mjere zabrane

Najviše vozila oduzeli su pripadnici Policijske uprave Hadžići i Trnovo – 19, zatim PU Novi Grad – 14, PU Ilijaš – 10, Jedinica za saobraćaj – devet, PU Ilidža – devet, PU Vogošća – devet, PU Centar – šest, PU Stari Grad – četiri i PU Novo Sarajevo – dva vozila.

-Putnička motorna vozila se oduzimaju od višestrukih povratnika u vršenju teških saobraćajnih prekršaja, neovisno o tome koliki je iznos duga po Registru neplaćenih kazni – naveli su za „Avaz“ iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tako su brojni slučajevi vozača koji upravljaju motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita, te pod izrečenim mjerama zabrane, kao i neregistriranim vozilom.

Svojevrsni rekorder

Interesantno je da većina prekršilaca kojima je oduzeto vozilo, koriste automobile koji su registrirani na člana porodice ili prijatelja.

U Kantona Sarajevo policija je u junu 2023. godine oduzela automobil vozaču iz općine Stari Grad Sarajevo, a koji je višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju, i svojevrsni rekorder u neplaćanju kazni jer ima dug za saobraćajne prekršaje od skoro 270.000 KM.