Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija o nestanku djece iz Petrova: Krivi su roditelji

nestala-djeca

Policija u Petrovu podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. i G.R., oboje iz Petrova, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zapuštanje maloljetne osobe.

Prijavljena S.M. je kao roditeljka grubo zanemarila dužnost vaspitanja maloljetne kćerke, a G.R. svog maloljetnog sina (iako su takvu dužnost nesmetano mogli da vrše) usljed čega je nastupilo asocijalno ponašanje maloljetnika koji su se u poslijepodnevnim satima, 24. oktobra ove godine udaljili iz porodičnih domova i prespavali u neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu potražili.

Nakon organizovane potrage policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, 25. oktobra pronašli su nepovrijeđene maloljetnike, saopćeno je danas iz tog centra.

Nakon prvog udaljavanja maloljetnika policijski službenici Policijske stanice Petrovo i radnici Centra za socijalni rad Petrovo obavili su razgovor sa roditeljima S.M. i G.R. kojim je ukazano na prava i dužnosti roditelja, a isti su ponovo zanemarili dužnost zbrinjavanja i vaspitanja svoje djece koja su se 4. novembra ove godine ponovo zajedno udaljili iz kuće.

Maloljetnici su noć proveli u istom neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu tražili.

Tokom iste noći maloljetnici su počinili krivično djelo krađe na štetu lica u čijem su pomoćnom objektu prespavali (krađa prehrambenih proizvoda i odjeće), dok su na štetu drugog lica počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari, jer su razbili staklo na vratima kuće u kojoj niko ne boravi.