Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trebinje

Policija objavila snimke privođenja: “Nismo lupali po haubi auta”

alskdufuuh (1)

“Na snimku se jasno vidi da M.D. psuje policijske službenike i lupa u vrata prostorije za zadržavanje”, navode u Policijskoj upravi

Policijska uprava Trebinje objavila je danas video-snimke, kojima kako tvrde, demantuju da je prilikom privođenja Trebinjca M.D. bila upotrebljena prekomjerna sila.

“Jedan snimak jasno pokazuje da policijski službenici nisu lupali po haubi putničkog automobila koje je koristilo lice inicijala M.D., kako je isto lice navelo u svojoj izjavi predstavnicima sredstava javnog informisanja. Na snimku se jasno vidi da su policijski službenici izašli iz službenog vozila na kome su bila uključena rotaciona svjetla i da nisu uspjeli da priđu putničkom automobilu M.D. jer je ono nastavilo kretanje”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje, prenose Nezavisne novine.

Kako dalje navode, drugi snimak pokazuje kakvo je ponašanje M.D. bilo u prostoriji za zadržavanje Policijske stanice Trebinje nakon hapšenja.

“Na snimku se jasno vidi da M.D. psuje policijske službenike i lupa u vrata prostorije za zadržavanje”, navode u Policijskoj upravi Trebinje.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju ustupila snimak iz prostorije za zadržavanje PS Trebinje koji demantuje M.D. u onom dijelu izjave u kome kaže: “Ne možeš da sjedneš cijelu noć”, komentarišući ponašanje policijskih službenika prema njemu nakon što su ga lišili slobode.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je na jučerašnjoj konferencije za novinare rekao da je upotrijebljena sila nad Trebinjcem koji tvrdi da ga je policija pretukla, ali da imaju evidentiran napad na službeno lice, okvalifikovan kao takav od strane Okružnog tužilaštva u Trebinju, a da su sve zabilježile kamere.

“Na kamerama postoje svi dokazi od momenta kada je lice zaustavila Jedinica žandarmerije MUPa RS do momenta kada je lišeno slobode, dovedeno u prostorije za zadržavanje i onaj momenat kada je boravilo u tim prostorijama i kada mu je ukazana ljekarska pomoć, a svi ti snimci se nalaze u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje”, naveo je Laketa.

Pravni zastupnik privedenog M.D. je na konferenciji za novinare 15. maja rekao da je nad njegovim klijentom 3. maja primijenjena sila u potpunoj suprotnosti sa Zakonom o policiji i pravilnikom o upotrebi sile u MUP-u Republike Srpske.

“Sila je upotrijebljena na jedan divljački način. Posjedujemo medicinsku dokumentaciju koju radi okolnosti istražne faze postupka i budućih prijava ne želimo danas prezentovati, a ta medicinska dokumentacija će svakako biti podnesena uz krivičnu prijavu kod nadležnog tužilaštva i uz prijavu unutrašnjoj kontroli. Isključivi motiv današnjeg zakazivanja konferencije je da se ministru unutrašnjih poslova, načelnicima policijskih uprava uputi poruka da obrate pažnju na nekolicinu pripadnika njihovih struktura koji na ovakav način tretiraju naše građane i na protivpravan i nezakonit način primjenjuju silu”, rekao je pravni zastupnik, prenijela je tada mojahercegovina.onfo.