Potraga još traje

Policija u kući ubice Edina Gačića pronašla veliku količinu eksploziva

kuca

S obzirom na to da je ubica još na slobodi, i dalje traju operativne akcije službenika PU Konjic, uz podršku Jedinice za podršku MUP-a HNK

Prilikom pretresa kuće u selu Brđani kod Konjica koju je koristio ubica Edin Gačić, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNK pronašli su veliku količinu eksploziva, javlja Dnevni avaz.

S obzirom na to da je ubica još na slobodi, i dalje traju operativne akcije službenika PU Konjic, uz podršku Jedinice za podršku MUP-a HNK.

Podsjetimo, nadzorne kamere su snimile stravično ubistvo u Podorašcu kod Konjica. Ubica Edin Gačić je nesretnog Sauda Sultanića usmrtio vatrenim oružjem, a potom ga izbo, najvjerovatnije, nožem ili šrafcigerom.

U trenutku ubistva Sultanić je bio sam u objektu, a iako je odmah prevezen do konjičke bolnice, dežurni ljekar je samo mogao konstatirati smrt.

Na mjestu zločina su jake policijske snage. Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic.

Izuzimaju se tragovi s lica mjesta koji će biti poslani na vještačenje te sve druge neophodne istražne radnje.

Na terenu su pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNK i trenutno se radi operativni plan potrage za opasnim i naoružanim ubicom.

Nadzorne kamere snimile ubistvo u Konjicu, Gačić još u bijegu