Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavili saopštenje

Policija otkrila zbog čega je muškarac hodao s puškom u centru Brčkog

puska

Utvrđen je i vjerovatni motiv postupanja izvršioca

Policija Brčko distrikta BiH je sinoć u 20.52 sati zaprimila više prijava da se u ulici Bosne Srebrene, ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada, nalazi nepoznato muško lice koje je sa puškom u ruci ušlo u ugostiteljski objekat i tražio određeno lice, a nakon što isto nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka, navedeno je u saopštenju policije.

Kako se dalje navodi u izvještaju, pomenuta osoba je uhapšena, a pronađeni su puška i municija.

“O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o licu G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municij”, saopštili su iz policije.

Utvrđen je i vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

“Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti  i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, saopšteno je.

Lice G.S. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.