Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup sbk

Policija pretresla Škodu: Našli više od 5 kilograma droge, 2.600 KM, fantomku, lažne isprave…

droga
Foto: MUP SBK

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko pet kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid

Travnička policija pronašla je prilikom pretresa vozila Škoda te vozača E.B. i suvozača H.Z., obojica iz Bihaća, oko pet kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i kanabis, novac u iznosu 2.600 maraka, fantomku, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

Kako su izvijestili iz MUP-a SBK, poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tijekom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizirali su još jednu akciju.

Dvojica uhapšenih

Akcija je izvedena u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991. godine i suvozača H.Z. rođen 2004. godine, obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko pet kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i kanabis i novac u iznosu 2600 KM.

Uz to, policija je pronašla i fantomku te krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “krivotvorenje isprave.”

Još jedna akcija

Također, tokom proteklog vikenda realizirana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge spid i kanabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ekstazi.

Zbog sumnje da su izvršili predmetna kaznena djela slobode su lišeni H.C. rođen 1983. godine iz Sarajeva i S.G. rođen 1978.godine iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.