kiminalistička obrada

Policija pronašla muškarca koji je snimao Banjalučanku kako vrši nuždu

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Ilustracija

Radi se o osobi koja je snimala ženu dok je vršila nuždu kod Narodnog pozorišta u Banjoj Luci, koja je naknadno počinila samoubistvo vješanjem

Banjalučka policija izvršila je kriminalističku obradu nad osobom iz ovog grada zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Neovlašteno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka”.

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 8. novembra 2023. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica M.M. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Nakon dokumetovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv M. M., bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Kako javlja ATV, radi se o osobi koja je snimala ženu dok je vršila nuždu kod Narodnog pozorišta u Banjoj Luci, koja je naknadno oduzela sebi život.

Linčovana na društvenim mrežama

Nakon što je video objavljen na mreži X, korisnici su je verbalno linčovali.

Porodica žene za ATV ranije je kazala da je pokrenula sve kako bi se pronašla osoba koja ju je neovlašteno snimala i eksploatisala snimak na društvenim mrežema.

Također, porodica želi da se sazna i ko je nesretnoj ženi slao uvredljive poruke.