PU FOČA

Policija se oglasila nakon premlaćivanja povratnika u Višegradu: Ukradeno 7.000 KM

povratnici
Fadil i Ajša Memišević teško pretučeni / FOTO: Avaz.ba

Dalje, kako su kazali, povrijeđeni supružnici su hospitalizovani i trenutno smješteni u bolnicu u Goraždu

Iz Policijske uprave Foča danas su potvrdili da je jedna maskirana osoba izvršila napad na supružnike Fadila i Ajšu Memišević u porodičnoj kući u selu Omeragići kod Višegrada i tom prilikom im nanijela teže tjelesne povrede. Iz policije su potvrdili da je tom prilikom ukradeno 7.000 KM.

Portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica rekla je da je rodbina oštećenih prijavila višegradskoj policiji da se ovaj slučaj dogodio u noći sa četvrtka na petak, 23. na 24. mart, te da je maskirani napadač pretukao supružnike čiji su inicijali N.A i N.F, a potom ih vezao lepljivom trakom i ukrao 7.000 KM.

“PU Višegrad dana 24.3. u 19 sati je prijavljeno da je jedno NN lice maskirano ušlo u toku noći sa 23. na 24. marta kod supružnika inicijala F.M i A.M, koji su nastanjeni u selu Omeragići kod Višegrada i tom prilikom je istima nanio tjelesne povrede i otuđio novac u iznosu od oko 7.000 KM“, rečeno je iz PU Foča.

Dalje, kako su kazali, povrijeđeni supružnici su hospitalizovani i trenutno smješteni u bolnicu u Goraždu.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac u Istočnom Sarajevo. Uviđaj će biti izvršen danas u prisustvu tužioca“, rečeno je.

Poručili su da je toku je istraga u cilju pronalaska počinioca i rasvjetljavanja događaja nakon čega će biti poznato više detalja o samom incidentu.