MUP Ks

Policija se oglasila o nesreći u kojoj su poginuli majka i sin, uhapšen vozač minibusa

nesreca semizovac citatelj2
Detalj sa mjesta nesreće / FOTO: čitatelj

Istog dana u 19,30 sati, po naredbi postupajućeg tužioca, vozač S.N. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja

U mjestu Ljubina, općina Ilijaš, jučer se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su živote izgubile dvije osobe, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, došlo je do sudara minibusa marke “ISUZU”, kojim je upravljao vozač S. N., rođen 1962. godine u Ilijašu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “Audi A4” kojim je upravljao vozač J. S., rođen 1966. godine u Bratuncu, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na licu mjesta saobraćajne nezgode smrtno je stradala putnica iz vozila “Audi”, S.S., rođena 1949. godine u Bratuncu, gdje je i nastanjena. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona sarajevo konstatovana je smrt iste. Povrijeđeni vozač J.S. je preminuo u vozilu ZHMP Kantona Sarajevo tokom transporta u pravcu UKC u Sarajevu. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu “Bare”.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 19,30 sati, po naredbi postupajućeg tužioca, vozač S.N. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode, navodi se u saopćenju.

Kako su jučer objavili mediji, u nesreći su poginuli majka i sin.