Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija slučajno uhapsila trojku koja je ukrala auto s klocni

auto klocne

Policija u Kozarskoj Dubici rasvijetlila je sasvim slučajno nesvakidašnji slučaj krađe automobila s klocni i uhapsila trojicu muškaraca zbog sumnje da su je izveli.

Uhapšeni Bojan Borčić, Dražen Mijuk i Aleksandar Prošić su u noći s ponedjeljka na utorak izvršili u najmanju ruku neobičnu krađu u Gradišci. Naime, oni su, kako se osnovano sumnja, u Partizanskoj ulici prvo obili kuću A.M., ukrali televizor, kameru i džepni sat, a zatim i iz garaže vozilo, pišu Nezavisne novine.

Međutim, ono što razlikuje ovu krađu od mnogih sličnih koje se svakodnevno dešavaju je to da automobil koji je ukraden nije bio u voznom stanju, jer na sebi nije imao točkove već se nalazio na klocnama.

Lopovima nije bilo teško da namontiraju točkove, koje su pronašli u garaži, i da ukradu auto kako bi njim pobjegli. Da stvar bude gora po njih, na magistralnom putu iz Gradiške prema Kozarskoj Dubici su sletjeli s ceste i oštetili ukradeni automobil.

Kako je ispričao izvor blizak istrazi, krađu niko nije primijetio, jer u ulici u kojoj se desila nema puno domaćinstava, a vlasnik kuće već duže radi u inostranstvu.

Ipak, priča se ne završava na njihovom hapšenju, jer, kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, navodeći inicijale lopova postoji osnovana sumnja da su izvršili još neka krivična djela. Klupko je počelo da se odmotava kada je policija u Kozarskoj Dubici uhapsila Bojana Borčića zbog sumnje da je izvršio krađu u trgovini u Ulici vojvode Putnika u ovom mjestu.

Prilikom hapšenja u dvorištu njegove kuće u selu Verija pronađen je i automobil Chevrolet, koji je u noći s ponedjeljka na utorak ukraden u Gradišci. Daljom istragom policija dolazi do saznanja da su u krađi učestvovali i Dražen Mijuk i Aleksandar Prošić.