Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve službe bezbjednosti u Srbiji u stanju pripravnosti

ALEKSANDAR VUČIĆ

Nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, čiji je šef premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar u Vladi Srbije Nikola Selaković rekao je da su sve policijske službe i službe bezbjednosti u stanju pripravnosti povodom migrantsne krize, javlja Anadolu Agency.

“Puna pripravnost službi podrazumijeva i Vojsku Srbije, koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savjet za nacionalnu bezbijednost i predsjednik Republike”, rekao je Selaković i dodao da će Biro predložiti predsjedniku države da sazove sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbjednosne situacije u regionu.

Ministar pravde je istakao i da su sve službe bezbjednosti dužne da štite granice Srbije sa svim državama sa kojima se graniči te da Srbija bilježi sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji.

“Međutim, nadam se da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja“, rekao je Selaković i ponovo istakao da “Srbija neće podizati ograde i zidove”.

“Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mjestu štiti sebe i svoje interese”, zaključio je Selaković.