Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija TK pretresom pronašla veću količinu oružja i droge

tuzla droga

Pripadnici MUP-a TK tokom današnjeg pretresa više osoba, objekata i automobila na području općina Tuzla, Živinice, Srebrenik i Lukavac, pronašli su veću količinu naoružanja i municije, te droge.

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, pretreseni su objekti i vozila osoba inicijala B.Ž. (24), R.S. (28) i D.B., svi iz Tuzle, M.Ž. (39) iz Živinica, te R.M. (64) iz Lukavca.

tuzla oruzje

Zaplijenjeno oružje

Prilikom pretresa zaplijenjeni su puška M-48, lovačka puška „dvocjevka“, dva mobilna telefona, 52 manja pakovanja sa sadržajem meterije koja asocira drogu „canabis“, kao i 84 tableta „ekstazija“.

Policija je uhapsila B.Ž. i još dvije osobe koje su se zatekle u njegovoj kući, a radi se o E.K. (29) iz Lukavca i Z.M. (28) iz Gračanice, kao i R.S. za sada neutvrđenog mjesta stanovanja.

Nakon kriminalističke obrade B.Ž. i R.S. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima proizvodnje i stavljanja u promet droge biti predati kantonalnom tužitelju.

Protiv osoba R.M i M.Ž. Kantonalnom tužilaštvu bit će predat izvještaj o nedopuštenom držanju oružja i eklsplozivnih materija, dok će D.B. biti prijavljen zbog teške krađe.

Naposljetku, osobe E.K. i Z.M. bit će predate na dalje postupanje pripadnicima Odjela kriminalističke policije PU tuzlanske.