Crna hronika

mup sbk

Policija tokom pretresa kuće pronašla 15 kilograma droge spid, jedna osoba je uhapšena

14/06/2021

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda uspješno je realizovano više akcija.

U samo jednoj akciji pronađeno je oko 15 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Naime, u nedjelju od 17,10 do 18,30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O. Đ. rođen 1979. godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J. I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su slobode lišene 4 osobe.

Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.