tragedija u srbiji

Niko nije čuo da se dijete utapa u bazenu, čuvar je gluhonijema osoba

bazen

Tokom provjera koje je sprovela policija, utvrđeno je da je najverovatnije dječak (8) gurnuo desetogodišnjaka u bazen, i da su oni u tom trenutku bili sami na objektu

Tijelo desetogodišnjeg dječaka pronađeno je sinoć oko 22.20 sati u gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora. Kako je potvrđeno iz Višeg javnog tužiteljstva u Somboru, njega je u bazen gurnulo drugo dijete.

– Dijete je gurnuto u bazen od strane drugog djeteta. Neće biti krivičnog postupka jer je dijete krivično neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Točno je da je čuvar bazena gluhonijema osoba, te da zato nitko nije čuo što se dogodilo – kaže tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Somboru.

Tokom provjera koje je sprovela policija, utvrđeno je da je najverovatnije dječak (8) gurnuo desetogodišnjaka u bazen, i da su oni u tom trenutku bili sami na objektu.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti, i kako bi bila uzeta izjava od osmogodišnjeg dečaka, biće angažirani Centar za socijalni rad i dečiji psiholog. Nadležno javno tužiteljstvo naložilo je i dodatne provjere kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima.