Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u RS-u djevojke koje voze pijane primorana vezati lisicama

policija-rs34
Foto: Ilustracija

Policajci banjalučkog CJB u manje od mjesec dana priveli su najviše pijanih vozača u RS, a neke noćne smjene budu posebno interesantne, jer se dešavalo da im uhapšena djevojka pobjegne iz automobila na putu do policijske stanice.

Inače, policija na triježnjenje privodi vozača koji “puhne” više od jednog promila i takav vozač se zadržava do prestanka dejstva alkohola, ali ne duže od 12 sati. Privedeni imaju pravo na jedan besplatni obrok i mogućnost posjete do 15 minuta. Takođe, dozvoljen im je telefonski poziv da o hapšenju obavijeste članove svoje porodice.

U javnosti se još prepričava nedavni slučaj kada je jedan Banjalučanin ovo pravo iskoristio tako što je umjesto porodicu nazvao roštiljnicu i naručio sedam porcija ćevapa.

Saobraćajni policajci kažu da im nijedan radni dan ne prolazi isto, a naročito su uzbudljive noćne smjene.

“Desilo se tako da kolege privedu djevojku koja je vozila pijana, a na putu do stanice ona je otvorila vrata auta i pobjegla im. Uspjeli su je stići, uhvatiti i sprovesti do stanice. Zato i djevojke odsad moramo vezati lisicama”, rekao je jedan banjalučki policajac, dodajući da pedeset odsto vozača koji prespavaju u stanici nakon otrežnjenja kaže: “Ja ovo sebi više nikad neću dozvoliti”, pišu Nezavisne novine.