Crna hronika

jedna osoba uhapšena

Policija u Sarajevu pronašla četiri stabljike marihuane visoke oko dva metra

04/08/2022
Foto: MUP KS

Sudeći po otografijama koje je objavila policija, R.P. je marihuanu uzgajao u žardinjerama ispred porodične kuće, naočigled komšija čije su kuće u neposrednoj blizini

Sarajevska policija je zaplijenila četiri stabljike visine oko dva metra koje svojim izgledom podsjećaju na marihuanu.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, 3. augusta u 09,00 sati, provodeći planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela neovaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi lice R.P. u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo.

Sudeći po otografijama koje je objavila policija, R.P. je marihuanu uzgajao u žardinjerama ispred porodične kuće, naočigled komšija čije su kuće u neposrednoj blizini.

Prilikom pretresa pronađene su i oduzete četiri stabljike visine oko dva metra koje svojim izgledom i karakteristikama asociraju na biljnu vrstu Cannabis sativa, 200 komada sjemenki koje asociraju na biljnu vrstu Cannabis sativa, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opjnu drogu marihuanu i jedna metalna drobilica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, R.P., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz MUP-a KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.