Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "sultan"

Policija u Sarajevu upala u stan dilera, pogledajte šta je sve pronašla

diler sultan
Foto: MUP KS

Uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršen je lični i pretres stana na području općine Centar, koji koristi E. P.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Sultan“ u kojoj je slobode lišen 26-godišnji E. P. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje vatrenog oružja bez odobrenja nadležne policijske uprave.

Naredba Općinskog suda

Uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršen je lični i pretres stana na području općine Centar, koji koristi E. P.

U pretresu je pronađeno i izuzeta, između ostalog, praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, upakovana u više različitih pakovanja – namijenjenih daljnjoj uličnoj preprodaji, ukupne težine cca 500 grama, te suha zeljasta materija koja svojim morfološkim karakteristikama i izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovana u više različitih pakovanja – namijenjenih daljnjoj uličnoj preprodaji, ukupne težine oko 650 grama.

Istovremeno, izuzeto je i 48 komada tableta, plave boje, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy, PVC paketić sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, ukupne težine šest grama, kao i tri PVC paketića sa praškastom materijom bijele boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Kriminalistička obrada

Također, izuzeto je i više komada PVC folije i vrećica sa ostacima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te druga ambalaža za prepakivanje droge, digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, kao i vatreno oružje – pištolj sa 33 komada municije.

Muškarac je predat u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon izvršene kriminalističke obrade biti predan na daljnju nadležnost postupajućem tužiocu, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.