Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Policija u stanu pronašla veću količinu oružja, municije, eksplozivnih sredstava i droge

f8_9

Izvršen je pretres stambenog objekta u općini Centar Sarajevo i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje i droga

Policija je u stanu u općini Centar u Sarajevu pronašla veću količinu oružja, municije, eksplozivnih sredstava i opojne droge, saopćeno je iz MUP-a KS.

“Dana 22.02.2022.godine u 19,20 sati u ulici Gabrielle Moreno Locatelli, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Polo”, reg. oznaka J50-M-202, kojim je upravljao vozač H.H., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice A.O., rođen 1980.godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Izvršenim pretresom kod A.O. su pronađena i oduzeta 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Druge PU i Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres navedenog vozila.

Izvršenim pretresom su pronađena i od H.H. oduzeta 2 mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Također, izvršen je pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar Sarajevo koji koristi A.O. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 700 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, oko 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 3 ručne bombe, 5 pištolja, 118 metaka različitog kalibra, 4 okvira za pištolj i jedna kartonska kutija eksploziva (barut) bruto mase oko 500 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1., člana 371. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, O.A. je lišen slobode, dok je H.H. lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. tav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Satrajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad navedenim licima”, saopštili su iz MUP-a KS.