kula

Policija uhapsila mladića, u kući mu pronađena droga i 29 noževa

bug-1677006731

Za muškarcem M.I. bila je raspisana potjernica Općinskog suda Bugojno u vezi sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti, koja su izvršena u ranijem periodu

Policija je u mjestu Kula u općini Bugojno uhapsila muškarca čiji su inicijali M.I. (25) kod kojeg je pronađeno 29 noževa, droga, pajser i bejzbol palica.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno u mjestu Kula izvršila pretres kuće koju koristi M.I. i pronašla veći plastični paket sa spidom, sedam drobilica za usitnjavanje kanabisa, lulu za konzumiranje kanabisa.

Pronađeno je i 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija, 14 kratkih noževa-čakija, četiri komada metalnih boksera, dvije preklopne čakije, bejzbol palicu, pajser i 93 komada tableta, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Za muškarcem M.I. bila je raspisana potjernica Općinskog suda Bugojno u vezi sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti, koja su izvršena u ranijem periodu.

Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela.