Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

racije u mostaru

Policija upala tokom noći u više kafića, uhapšeno je više osoba i pronađena droga

Velika policijska akcija u Mostaru, uhićenja zbog otmice, iznude i droge
23.11.2020., Mostar, Bosna I Hercegovina - U velikoj akciji Federalne uprave policije "Inpact" privedeno je sedam osoba nakon sto je pretreseno devet lokacija na podrucju grada. Uhiceni se sumnjice za djela organiziranog kriminala poput pranja novca, iznude i otmice. rrPhoto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U večernjim satima u udruzi građana “Red Army” lišeni slobode su A.L. (1996), I.G. (1989), E.B. (1991) i S.G. (1999) od kojih je tom prilikom izuzeto više omota s nn biljnom materijom

Službenici Sektora kriminalističke policije i svih policijskih uprava na području Mostara u petak, 27. januara, izvršili su raciju u više kafića, te lišili slobode više osoba.

U večernjim satima u udruzi građana “Red Army” lišeni slobode su A.L. (1996), I.G. (1989), E.B. (1991) i S.G. (1999) od kojih je tom prilikom izuzeto više omota s nn biljnom materijom, jedan omot s praškastom bijelom tvari, dok je E.B. od sebe odbacio pet omota s nn bijelom praškastom tvari.

U objektu je također na stolu pronađena mrvilica za usitnjavanje opojne droge marihuane, saopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Također, u caffe baru “Pauk” slobode je lišen K.Ć. (1989) iz Mostara, a od koga je tom prilikom izuzet jedan omot s nn biljnom materijom.

U Ugostiteljskom objektu (UO) “Cocoloco” lišen je pak slobode S.M. (1977) iz Mostara od koga je izuzet jedan omot s nn biljnom materijom kao i u UO “Leonhart” gdje je zbog isto razloga slobode slišen P.S. (1991) iz Mostara.

U UO “PUB” u Raštanima slobode je lišen S.B. (1999) iz Mostara od koga je tom prilikom izuzet jedan omot s biljnom nn materijom. O svemu je upoznat tužitelj, navodi se u priopćenju.