Banja Luka

Policija upala u lokal: Oduzeta droga, četvero uhapšenih

Banja Luka: Započelo suđenje optuženima za ubojstvo biznismena Slaviše Krunića
06.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – U banjaluckom Okruznom sudu pocelo je sudjenje optuzenima za ubojstvo Slavise Krunica, BH milionera i vlasnika Sektor sekjuritija, najvece zastitarske agencije u BiH. Optuzeni su Benedi Djukanovic (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajic (35). Republicko javno tuzilastvo ce u toku procesa saslusati 21 svjedoka, medju kojima i Gorana Ilica, jedinog prezivjelog iz automobila u kojem se vozio ubijeni Krunic. Osim Krunica, u napadu na makadamskom putu u naselju Glamocani u blizini Banjaluke 22. travnja 2019. godine, ubijen je i Krunicev tjelohranitelj Zarko Pavlovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Iz policije dodaju da su uhapšeni odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojne droge u organizmu

Četiri osobe su uhapšene u raciji banjalučke policije sprovedene u toku prethodne noći u jednom ugostiteljskom objektu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Racija je sprovedena u cilju otkrivanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a tokom akcije uhapšeni su Banjalučani M.P., R.P., I.Š. i I.J, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Kod lica inicijala M.P. pronađena je i oduzeta određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Kod lica I.J. pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i mrvilica za opojnu drogu”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Iz policije dodaju da su uhapšeni odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojne droge u organizmu.

U toku je kriminalistička obrada lica, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.