Crna hronika

MUPKS

Policija upala u sarajevski klub, uhapšeno osam osoba

07/11/2021

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje

Tokom protekle noći, postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “Trezor” u ulici Kranjčevićeva, područje općine Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 osoba.

Tom prilikom slobode je lišeno osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a jedna osoba zbog sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod istih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000,00 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osam osoba koja su lišena slobode smještena su u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Više detalja u smislu inicijala osumnjičenih i vrsti i količini oduzete droge bit će poznato nakon što se aktivnosti u vezi ove akcije potpuno okončaju, a najvjerojatnije da će ti podaci biti tokom sutrašnjeg dana, saopćeno je iz MUP-a KS.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.