Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija zna ko je u subotu navečer teško ranio Edhema Šljivu

pucnjava ferhadija

Policijski službenici tragaju za osobom čiji identitet im je poznat, koja se dovodi u vezu s pucnjavom u subotu oko 21.00 sati u ulici Ferhadija do broja 22, Općina Stari Grad Sarajevo.

U pucnjavi je povrijeđen maloljetni Edhem Šljivo (1998.) koji je zadobio povrede u predjelu abdomena i nadlaktice lijeve ruke.

Pomoć mu je pružena na mjestu događaja, a poslije u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uhapšene dvije osobe zbog krađe

Policijski službenici u subotu su uhapsili A.F. (1996.) i Z. B.(1996.) obojica iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe na naručito drzak ili opasan način na štetu S.E. državljanina Austrije.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Stanje u saobraćaju

Na području Kantona Sarajevo policijski službenici, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 506 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 23 vozača.

Iz saobraćaja je isključen 31 vozač zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Iskučeno je i 15 osoba zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom te pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUPKS-a.