Crna hronika

mup hnk

Policiji prijavio da mu pljačkaju punca u Mostaru, uspio savladati jednog

30/01/2023
FOTO: Ilustracija

Trojica osumnjičenih iz Sarajeva (jedan maloljetnik) a jedan iz Bosanske Gradiške napali mu punca

Mostarska policija 29. januara oko 19 sati dobila je prijavu da je u toku pokušaj pljačke njegovog punca. Pokušaj pljačke desio se na adresi Ulici Hamida Vuka u Mostaru. Prilikom poziva policiji S.K. (1975) kazao je da je uspio savladati jednog od učesnika pljačke njegovog punca.

Na lice mjesta odmah su izašli mostarski policajci koji su preuzeli zadržanu osobu, a radi se o maloljetniku iz Sarajeva inicijala K.S. (2006). Tri osobe su pobjegle.

Policija je potom pronašla još jednu osobu i lišila je slobode, a radi se o I.S. (2002) također iz Sarajeva koji je upravljao vozilom “Ford”.

Policija je utvrdila da su druga dva počinitelja koji su pobjegli M.B. (1977) iz Bosanske Gradiške i E.S. (2005) s Ilidže za kojima se intenzivno traga. Kao i da postoji osnovana sumnja da su gore navedene osobe dana 11. januara ove godine izvršile razbojništvo u Ul. Biščevića u Mostaru nad muškarcem M.Z. (1939).

O svemu je upoznat tužitelj, a u toku su sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela kazali su iz MUP-a HNK.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.