Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policijski bilten: Gorio “BMW – X5”, ulovljen diler i 40 nesreća

saobracajna policija MUP KS

U utorak oko 16:00 sati, na osnovu potrage CJB Istočno Sarajevo, policijski službenici III PU su pronašli i uhapsili S.K., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 16:40 sati S.K. je predat na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.

Uhapše na osnovu potrage

U utorak oko 18.10 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su pronašli i uhapsili R.J., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 20.00 sati R.J. je predat na nadležnost policijskim službenicima PS Breza.

Uhapšen zbog droge

U utorak u 19.00 sati, u ulici Šanac, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode T.A., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Uhapšen zbog tešeke krađe u pokušaju

U utorak u 02,10 sati, u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode H.Đ., rođen 1978.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.Đ. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Gorio “bmw – X5”

U utorak oko 00,05 sati, obaviještena je IV PU, da je u ulici Trg Oteškog bataljona, općina Ilidža, došlo do požara na vozilu marke “bmw-X5”, vlasništvo O.F. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

O tome je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Na području KS-a 40 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 40 saobraćajnih nezgoda, od toga 39 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, 20 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedma neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.