Pomagao komšiji za rođendan, pa poginuo

traktor-nesreća-modrica

Još jedan traktorista je smrtno stradao u BiH, a ove godine je za razliku od prethodnih takvih tragičnih slučajeva bilo najviše. Crna statistika je povećana za čak 30 posto. Radovan Milinković (68) iz Dugog Polja kod Modriče poginuo je kada je traktorom sletio s ceste i prevrnuo se.

– Prevozio je zemlju u traktorskoj prikolici i izgubio je kontrolu te sletio s ceste u kanal. Prilikom slijetanja u jednom trenutku se otkačila prikolica i traktor je naglo ubrzao te je sletio i prevrnuo se, a Milinković je pao s traktora te tom prilikom zadobio teške ozljede od kojih je ubrzo preminuo – kažu mještani Dugog Polja koji za njega imaju samo riječi hvale. Ističu da je bio dobar čovjek i još bolji komšija.

– Radovan je cijeli dan pomagao komšiji koji ga je zamolio da preveze neku zemlju.

Tom njegovom komšiji uskoro je sinu 18. rođendan pa su htjeli poravnati zemlju kako bi mogli postaviti šator za proslavu. Radovan je nekoliko puta prikolicom odlazio po zemlju i dovozio je bez ikakvih problema. Stvarno ne znam što se dogodilo pa je sletio – rekla je jedna komšinica koja je dodala da je cijelo selo ostalo u nevjericu kad su čuli šta se dogodilo.

Jedan od mještana kaže kako mu je čudno da je imao nesreću jer je bio jako dobar traktorist, a i dobro je poznavao taj dio ceste.

– Taj dio ceste gdje se dogodila nesreća je strm i vjerovatno je pod teretom traktor naglo ubrzao zbog čega je izgubio kontrolu i sletio. Milinkoviću je za vrijeme rata poginuo sin, a sada su iza njega ostala supruga i dvije kćeri. Svima je pomagao i stvarno mi ga je žao – zaključio je komšija, piše Večernji list.