Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Ponovo pao Adis Burić, dilao drogu dok su ga puštali iz zatvora na “slobodne dane”

sipa(1)

Burića prevarili prikriveni istražitelji SIPA-e

U akciji kodnog naziva “Buna”, koju su jučer u Mostaru pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapšen je Adis Burić (44), saznaje “Avaz”.

On je uhapšen zbog sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje opojnih droga u promet, a pretresom tri lokacije na području Mostara, pripadnici SIPA-e pronašli su 85 paketića u kojima se nalazio kokain. Također, oduzeta su dva mobitela.

Zanimljivo je da se Burić nalazi na izdržavanju petoipogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, a nakon što je koncem avgusta pred Sudom BiH proglašen krivim za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom droga. Prethodno je, prije izricanja kazne, sklopio sporazum o priznanju krivice. Podsjetimo, on je u policijskoj akciji “Osoja” uhapšen u novembru 2013. godine, i to na samom izlazu iz BiH dok je pokušavao pobjeći u Njemačku.

Tako je Burić za dilanje koristio slobodne dane, ali je pao u akciji tokom koje su provedene posebne istražne radnje. Burić je, kako nam je potvrđeno, prikrivenim istražiteljima u nekoliko navrata prodao drogu.

Nakon hapšenja koje se jučer oko podne dogodilo u Mostaru u blizini Tržnog centra „Bingo“ u Sutini, Burić je sproveden u prostorije SIPA-e u Mostaru, gdje će nad njim biti obavljena kriminalistička obrada.

Danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru. On se, inače, na slobodi trebao uskoro naći.