na području sarajeva

SIPA uhapsila Tunižanku koja je krijumčarila ljude, zbog supruga vršila je uticaj i na svjedoke

sipa_akcija_ilustracija

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je uhapšena osumnjičena i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila uticaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug

 Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na području Sarajeva državljanku Tunisa zbog sumnje da je počinila krivično djelo krijumčarenja migranata i ometanje rada pravosuđa.

Uhapšena, koja je pod istragom u predmetu u kojem je ranije izvršeno hapšenje jednog Tunižanina, tereti se da je zajedno sa navedenim učestvovala u krivičnim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je uhapšena osumnjičena i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila uticaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug.

Nakon što bude predata postupajućem tužiocu, osumnjičena će biti ispitana i biće donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizovane po nalogu Tužilaštva BiH u saradnji sa partnerskim agencijama – SIPA, OSA, Služba za poslove sa strancima i MUP Kantona Sarajevo.