poznata kradljivica iz Sarajeva

Ponovo uhapšena Sabaheta Džindo, krala u butiku u Ljubinju

sabaheta dzindo

Nakon što je u Ljubinju u butiku ”Zona” otuđila određeni novčani iznos

Šezdesetogodišnja Sabaheta Džindo, poznata kradljivica iz Sarajeva, uhapšena je jučer u Trebinju nakon što je u Ljubinju u butiku ”Zona” otuđila određeni novčani iznos.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, pripadnici Policijske stanice Trebinje su jučer, 19. februara 2020. godine, uhapsili osobu inicijala S. DŽ. na osnovu raspisane potjernice Policijske uprave Trebinje od 27. januara 2020. godine.

– Navedena osoba je počinila krivično djelo krađe 25. januara, kada je u butiku „Verena“ u Trebinju otuđila određeni novčani iznos, nakon čega je raspisana potjernica. Također, osoba inicijala S. DŽ. se sumnjiči da je jučer, 19. februara, u Ljubinju u butiku „Zona“ otuđila određeni novčani iznos iz novčanika, nakon čega se uputila prema Trebinju, gdje je i uhapšena – pojasnila je Cvijetić.

Džindo je danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, gdje je saslušana.

Podsjetimo, Džindo je u više navrata krala po raznim gradovima BiH, po buticima, trgovinama i kafićima, a nekoliko puta uhvaćena je i na djelu. Hapšena je više puta, a bila je i na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog krađa u Hrvatskoj.

U decembru prošle godine uhapšena je u Sarajevu zbog potjernice koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu.

U avgustu 2018. godine privedena je u Ilijašu zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ”Best”. Krajem jula iste godine uhapšena je u Banjoj Luci jer je nasrnula na jednu ženu u butiku i otela joj torbu, a tom prilikom nanijela joj je i povrede.

Krajem prošle godine u ispovijesti za Dnevni avaz izjavila je da nikada ne zna kada će i šta ukrasti, nego da krade u hodu.

Džindo posjeduje nalaz sa Psihijatrije Sokolac, gdje je bila na liječenju od 5. novembra 2018. godine do 5. juna 2019. godine, a dijagnoza je šizofrenijski poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi.