akcija "Scarface"

Pored Kabilovića večeras uhapšeni i Salimović, Mandžić, Požegić…

hapsnje mup tk

Podsjetimo, Kabilović je privođen i krajem novembra ove godine tokom otvorenja njegove diskoteke “Grande Club” u hotelu Tuzla

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK na području Tuzlanskog kantona odvija akcija kodnog naziva “Scarface” u kojoj je do sada slobode lišeno više osoba.

Kako smo ranije objavili, među uhapšenim je i nekrunisani kralj tuzlanskog podzemlja Beriz Kabilović. Pored Kabilovića uhapšeno još nekoliko osoba koje su od ranije poznate istražnim organima.

Tuzlanski.ba piše da su među uhapšenim još i S. Salimović, M. Mandžić, A. Požegić…

Podsjetimo, Kabilović je privođen i krajem novembra ove godine tokom otvorenja njegove diskoteke “Grande Club” u hotelu Tuzla. Kabilović je tada uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora. Objekt hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je nastupala srbijanska folk pjevačica Rada Manojlović.

Akcija “Scarface” će biti nastavljena i tokom sutrašnjeg dana. Također, sutra će u prostorijama Uprave policije MUP-a TK biti održana i press konferencija na kojoj će više detalja o ovoj akciji novinarima saopćiti direktor Uprave policije Dževad Korman. Uhapšeni u akciji “Scarface” sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima.

Jedan od uhapšenih večeras u Tuzli je i “vladar tuzlanskog podzemlja”