Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "Scarface"

Jedan od uhapšenih večeras u Tuzli je i “vladar tuzlanskog podzemlja”

kabilovic
Beriz Kabilović

Više osoba je lišeno slobode, a kako iz MUP-a TK navode, osumnjičeni su za organizovani kriminal u vezi sa iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima

Trenutno se na području Tuzlanskog kantona odvija akcija kodnog naziva “Scarface”, a kako smo doznali, među uhapšenim je i čovjek kojeg mnogi zovu “vladarom tuzlanskog podzemlja” – Beriz Kabilović.

Beriz Kabilović uhapšen je ispred restorana Zlatnik, u filmskoj akciji pipadnika specijalne jedinice MUP-a TK.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva pripadnici MUP-a TK trenutno obavljaju pretrese objekata na više lokacija u Tuzli, kao i na drugim lokacijama Tuzlanskog kantona.

Radončić otkrio ime novog ministra policije u Sarajevu!

Više osoba je lišeno slobode, a kako iz MUP-a TK navode, osumnjičeni su za organizovani kriminal u vezi sa iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima.

– Više osoba će biti uhapšeno, a osumnjičeni su za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima. Obzirom da se radi o akciji koja je u toku i trajat će određeno vrijeme, više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti u jutarnjim satima – potvrđeno je iz Tužilaštva TK.

>>>>>> VEZANI TEKST Pored Kabilovića večeras uhapšeni i Salimović, Mandžić, Požegić…

Podsjećamo, Kabilović je privođen i krajem novembra ove godine, a slobode je tada lišen na otvorenju vlastite diskoteke “Grande Club” u hotelu Tuzla.

Kabilović je tada uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora. Objekt hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je pjevala srbijanska folk pjevačica Rada Manojlović.