Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dolazi svaki dan na mezar

Otac mučenog i ubijenog Edina Zejćirovića: Nisam gledao snimak i neću nikada

zejcirovic

Sina sam posljednji put vidio 16. novembra. Sutradan je bio kod kuće, ali sam ja bio kod prijatelja na svadbi

Od dženaze Edina Zejćirovića otac Enver svakodnevno posjećuje njegov mezar u rodnim Ratkovićima. Tako je bilo i jučer, na dan kada se prije mjesec izgubio svaki trag Edinu, koji je nakon zvjerskog premlaćivanja bačen u kanal koji se spaja s rijekom Savom u naselju Vučilovac kod Brčkog.

– Sina sam posljednji put vidio 16. novembra. Sutradan je bio kod kuće, ali sam ja bio kod prijatelja na svadbi. Bio je s djedom i nenom, ručao, okupao se i otišao. Nikada se više nije vratio – izjavio je otac Enver za Dnevni avaz.

U njemu je, kaže, tinjala nada da je živ sve dok mu nije javljena vijest o pronalasku tijela.

– Uvijek se hvatate za posljednju slamku spasa, pa smo tako i mi. Nakon što je 17. novembra otišao, mi smo se prvi put obratili policiji 21. novembra, a nestanak smo prijavili 24. novembra. Sve vrijeme imali smo podršku komandira i svih policajaca PS Čelić, koji su nakon određenih prikupljenih informacija alarmirali policiju Distrikta Brčko i nadležna tužilaštva. Zahvaljujući policiji, osumnjičeni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru – kaže tužnim glasom naš sagovornik.

Dan prije dženaze Edinu objavljen je monstruozni snimak sadističkog iživljavanja četvorice muškaraca nad njegovim sinom. Otac Enver taj snimak nije gledao i, kako kaže, neće nikada.