Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nemanja barović

Poreski inspektor koji je pao u akciji “Svodna”

nemanja barovic

Riječ je o Nemanji Baroviću, koji se sumnjiči da je primao mito

Poznat je identitet inspektora Poreske uprave Republike Srpske, koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva „Svodna“. Kako saznaje „Avaz“, riječ je o Nemanji Baroviću.

Barović, koji se sumnjiči da je primao mito, predat je jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, poslije čega će se odlučiti da li će predložiti sudu da mu se odredi pritvor.

Barović je uhapšen zbog sumnje da je primao mito, a policija je nakon hapšenja kod njega pronašla 5.000 KM označenih novčanica, koje je pokušao iznuditi od jednog privrednika iz mjesta Svodna, kod Bosanskog Novog. Prilikom pretresa kod njega je u garaži, u sklopu porodične kuće pronađeno 42.000 KM.

Barovića su povezivali 2014. godine sa aferom krađe cipela iz prijedorske prodavnice „Astra“, a vlasnik radnje je tada tvrdio da je ukradeno oko 500 pari cipela i da je sve rađeno na naređenju tadašnjeg rukovodioca Područnog centra Prijedor. Barović je svojevremeno navodno bio umiješan i u aferu „Lažni dolari“.

Da podsjetimo, Barović je uhapšen nakon što je privrednik iz „Svodne“ sve otkrio policiji. Barovića su uhapsili pripadnici Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a RS.