Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istočno Sarajevo

Porodica ubijenog Milićevića ogorčena: Tužilaštvo nije ni prstom mrdnulo

Komšije ubijenog Milićevića su ispričale da su nakon ubistva vidjele nepoznatu osobu kako je otrčala u pravcu haustora jedne zgrade u blizini

Ogorčeni smo na rad policije i pravosuđa jer je prošla godina dana, a oni nisu ništa uradili da bi rasvijetlili ubistvo mog brata Siniše, rekao je ovo za Srpskainfo Slaviša Milićević.

Prije tačno godinu hicima s leđa u Dabrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu ubijen je Siniši Milićević zvani Tigar. Ni danas ovaj slučaj nije rasvjetljen niti su uhapšeni osumnjičeni.

Slaviša Milićević rekao je za Srpskainfo da je porodica ogorčena što ih niko ne obavještava šta se dešava sa istragom, kao i zbog toga što do sada niko nije odgovarao za ubistvo.

– Ništa nije urađeno, Tužilaštvo nije ni prstom mrdnulo – kaže ogorčeni Slaviša.

Dodaje da do danas nikom nije jasno zbog čega je njegov brat ubijen.

– Mi smo privrednici, koji se trude i vrijedno rade. Mi nismo kriminalci i zato ne znam zašto je bilo kome Siniša smetao – kaže Slaviša Milićević.

Dodaje da su u Istočnom Sarajevu za manje od godinu ubijena dva nevina čovjeka, ali da počinioci nisu uhapšeni.

– Zbog toga se otvoreno postavlja pitanje – ko je sljedeći. Nadam se da će se konačno stvari pomjeriti s mjesta i da će se ubistvo mog brata, ali i svih ostalih, uskoro rasvijetliti – poručio je Slaviša Milićević.

Siniša Milićević je bio vlasnik svadbenog salona “Rodeo”, te kafića u ovom objektu.

Ubijen je 31. maja oko 22.40 u klasičnoj sačekuši ispred njegove zgrade u Dabrobosankoj ulici. Ubica je najvjerovatnije bio sakriven u blizini i čekao Milićevića da se pojavi.

Kada se parkirao ispred zgrade i krenuo prema ulazu, napadač mu je prišao sa leđa i ispalio četiri metka. Poslije prvog hica Siniša je pao na zemlju i ostao ležati, ali ga je hladnokrvni ubica „ovjerio“ s još tri metka.
Zločin je, iz veće udaljenosti, vidjelo nekoliko mještana Dabrobosanske ulice.

Milićević je zatim prevezen u bolnicu Istočno Sarajevo, gdje je nedugo potom preminuo.

Milićevića su u bolnicu dovezli u 23.45 sa četiri prostrelne rane. Bio je u svjesnom stanju, no u pola jedan je, usljed teških povreda, podlegao.

Komšije ubijenog Milićevića su ispričale da su nakon ubistva vidjele nepoznatu osobu kako je otrčala u pravcu haustora jedne zgrade u blizini. Policija je zatim blokirala cijeli grad, ali to nije dalo rezultate.

Za ubijenog Milićevića komšije imaju samo riječi hvale i kažu da je bio čovjek za primjer, koji je svima pomagao.

– Kada god su se skupljale pare za bilo šta, on je bio prvi koji bi pomogao. Držao je svadbeni salon i kafić „Rodeo“ i od toga izdržavao porodicu. Ovo je veliki gubitak za naš grad – ispričao je naš sagovornik.

Jedina hapšenja

Sedam dana poslije ubistva uhapšeni su Savo Divčić (45) i Admir Kalender (39) zbog sumnje da bi se mogli dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom. Nakon kriminalističke obrade oni su predati u nadležnost Republičkog tužilaštva, koje vodi istragu.

– Nakon ispitivanja tužilac je obojicu pustio da se brane sa slobode, jer je ocijenjeno da nema zakonskih razloga za određivanje pritvora. Istraga se nastavlja, a obojici se na teret stavlja da su kao dio organizovane kriminalne grupe učestvovali u teškom ubistvu Siniše Milićevića – rekli su tada u Tužilaštvu.