Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica

“Posudio” golfa od vlasnika kojem je ukrao ovce, pa kad je prodao životinje vratio auto

ovce yt

Kako se dodaje, nakon tog je golfa vratio oštećenom, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 180 KM

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv B.R. koja ga tereti da je od oštećenog krišom “posudio” golfa u kojeg je stavio ovcu i ovna koje mu je ukrao, pa kada ih je prodao, vratio je mu je automobil.

Naime, optužnica ga tereti da je krivično djelo krađa počinio između 06. i 07. novembra 2019. godine od 17 časova do 06.30 časova, u mjestu Poljavnice.

“Pod okriljem noći neopaženo je došao do nezaključanog objekta – štale vlasništvo oštećenog, prišao golfu 2 crvene boje, koji je bio otključan i u kojem se nalazio ključ za pokretanje i upalio ga”, navodi se u optužnici.

Potom je, prema navodima optužnice, iz štale uzeo prvo jednu ovcu, težine oko 80 kg vrijednosti oko 250 KM, koju je stavio u vozilo i odvezao, te je prodao jednoj osobi za 80 KM.

“Nakon toga se vozilom ponovo vratio do objekta, gdje je zatim uzeo jednog ovna, težine oko 80 kg u vrijednosti oko 250 KM, te ga stavio u vozilo, odvezao i prodao istoj osobi za 100 KM. Obe životinje su vlasništvo oštećenog”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nakon tog je golfa vratio oštećenom, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 180 KM.