Lažno prijavljivanje

Potrošio pare u kockarnici, pa prijavio da su mu ukradene

konvertibilne-marke-696×456-1

U rastinju pored puta gdje je bilo parkirano vozilo pronađen je novčanik kao i lični dokumenti na ime lica M.H.

Pripadnici Policijske stanice Bosanski Brod utvrdili su da je lice čiji su inicijali M.H. sa područja opštine Žepče, lažno prijavilo krivično djelo, odnosno da su mu iz kamiona ukradeni novčanik i druge stvari.

“Policijskoj stanici Brod u ponedjeljak, 19. oktobra, lice čiji su inicijali M.H. prijavilo je da je 18/19. oktobra iz teretnog vozila marke `man`, kojim je upravljalo, otuđen novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i drugi predmeti”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U saopštenju se navodi da je na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđeno da je lice M.H. lažno prijavilo krivično djelo, te da je “navodno otuđeni novac pronevjerilo u jednoj kockarnici u Doboju, a koji je prethodno zadužilo kao depozit u privrednom društvu u kojem je zaposleno”.

“U rastinju pored puta gdje je bilo parkirano vozilo pronađen je novčanik kao i lični dokumenti na ime lica M.H.”, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su najavili da će protiv tog lica Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu pronevjera i lažno prijavljivanje krivičnog djela.