Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđena optužnica protiv Fazlagića, Delalića i Bešlije

Kantonalni-Sud123

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Alena Fazlagića (1989), Enesa Delalića (1976) i Mehmeda Bešlije (1980), koji se terete za krivično djelo razbojništvo, a Fazlagić i za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.

Kantonalno tužiteljstvo je optužnicu u ovom predmetu podiglo 9. septembra zbog osnovane sumnje da su Fazlagić, Delalić i Bešlija počinili spomenuta krivična djela.

Optuženi se terete da su svjesno postali i djelovali kao članovi grupe, te upotebom oružja oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave sebi protupravnu imovinsku korist, dok je Fazlagić neovlašteno držao vatreno oružje i streljivo čija nabavka građanima uopće nije dopuštena. Istovremeno, Tužiteljstvo je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložilo produženje mjere pritvora protiv optuženih.

Kako mediji prenose, Fazlagić, Delalić i Bešlija su 19. maja na lokalitetu Plandište, općina Ilidža, nanijeli povrede Z. N. i oteli mu 20.000 KM.

Oni su tada automobilom “pasat” presreli kombi “reno” kojim je upravljao oštećeni i prijeteći oružjem oteli mu torbicu. Tom prilikom, Z. N. je zadobio tjelesne povrede, a ubrzo nakon prijave razbojništva policija je pronašla automobil “pasat” koji je bio zapaljen, a, naknadno je utvrđeno da su ovo vozilo kao i tablice na njemu ranije ukradeni.