Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica: Policajci zaustavljali vozila sa stranim tablicama i uzimali novac od vozača

policija saobracajna saobracaj kontrola
Foto: Fokus.ba
Ilustracija

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 60 materijalnih dokaza

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Melvisa Tatarina i Munira Kamenice, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje dara ili drugih oblika koristi, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

-Optuženi se terete da su tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da je istima data mogućnost plaćanja 50 posto kazne u roku od osam dana, nakon čega su polovicu novca dijelili između sebe, a drugom polovicom iznosa uplaćivali kazne u ime vozača koji su kažnjeni. Optuženi su i da su uzimali novac kako ne bi pisali prekršajne naloge – navodi se u saopćenju.

Postupajući tužilac predložio je izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 60 materijalnih dokaza.