Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još jedna istraga

Potvrđena optužnica protiv policijskog službenika u Brčkom

Policija-brcko-distrikt

Zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu.

Optuženom policijskom službeniku Jedinice opće policije u Brčkom Srđanu Petroviću (41) stavljeno je na teret da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u Brčkom zlostavljao zaposlenika tog lokala.

“Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u predjelu lica ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo. S tim u vezi, Petrović je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo ‘zlostavljanje u službi'”, saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva.

Kako je navedeno, podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, u kratkom roku okončana je još jedna istraga protiv službenih lica u Brčkom za krivična djela počinjena u vezi s vršenjem njihove funkcije.