Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji istrage

Poznat motiv zbog čega je Rasim platio 100.000 eura Hercegovcima da mu ubiju brata

fup akcija policija hapsenje

Za likvidaciju brata Rasim je angažovao mafiju s područja Hercegovačko–neretvanskog kantona

Rasim Demirović (55), kojeg su prekjuče u Bihaću uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, platio je 100.000 eura za ubistvo brata Bajana i njegovog sina Nevresa.

Uhapšenom Rasimu Demiroviću stavlja se na teret krivično djelo podstrekivanje na ubistvo, a kako saznaje Dnevni avaz motiv je koristoljublje.

Za likvidaciju brata Rasim je angažovao mafiju s područja Hercegovačko–neretvanskog kantona. Iz Federalne uprave policije saopšteno je da su ubice trebale napraviti invalidom Bajanovog sina Nevresa, mada je, kako je objasnio izvor iz istrage, tražena i njegova likvidacija.

Braća Demirović u Bihaću su poznata po velikom biznisu s otkupom sekundarnih sirovina. Među petoricom braće najimućniji je upravo Bajan, koji posjeduje nekoliko kuća i skupocjenih automobila.

Rasim je zbog toga bio ljubomoran na Bajana, zbog čega su godinama bili u sukobu.

U slučaj su se umiješali istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su o svemu obavijestili Federalnu upravu policije. Istražitelji FUP presreli su razgovore Demirovića i hercegovačke mafije te osujetili pakleni plan 55-godišnjaka.

Rasim Demirović će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Nakon hapšenja Rasima Demirovića, završeni su pretresi stambenih objekata i vozila na dvije lokacije na području Bihaća koje koristi.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom suda, a radi se o 10 mobilnih telefona s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji i drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje krivičnog djela.