Crna hronika

Doboj zavijen u crno

Poznat razlog samoubistva bivšeg selektora Bosne i Hercegovine?

28/01/2019

Goran Stojić imao je 2007. i 2008. godine mnogo problema u vezi sa stanom svog oca Cvijetina

Goran Stojić (58), poznati dobojski rukometaš i trener, pronađen je mrtav u svom stanu. Pored Stojićevog tijela pronađen je pištolj. Ljekar mrtvozornik konstatirao je smrt, a uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Doboj.

Prema nalogu okružnog tužioca, Stojićevo tijelo prevezeno je u prosekturu Opće bolnice u Doboju, gdje se jučer obavila obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Ova vijest potresla je sve Dobojlije, posebno sportiste i sportske radnike, jer je Stojić godinama bio igrač Rukometnog kluba Sloga, reprezentativac selekcije bivše Jugoslavije te selektor kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener Ženskog odbojkaškog kluba Doboj.

Goran Stojić imao je 2007. i 2008. godine mnogo problema u vezi sa stanom svog oca Cvijetina, koji je u međuvremenu umro, a od Savezne uprave carina dobio je stan, koji je, navodno, bio uknjižen u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Deložacija Stojićeve porodice izvršena je 2008. na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju uz asistenciju policije. Veliki broj Dobojlija, znajući da se radi o uzornom čovjeku, sportisti i radniku, bio je protiv deložacije, ali je ona izvršena. Stojić je tada imao troje maloljetne djece, piše Dnevni avaz.

Prema nezvaničnim informacijama, Stojić je ipak vraćen u taj stan, ali su tada nastali porodični problemi pa je došlo do razvoda sa suprugom Mladenkom. Stan su prodali i novac podijelili, kažu nam prve komšije.

Sve to što mu se desilo, Goran, izgleda, nije mogao podnijeti pa je, pretpostavlja se, digao ruku na sebe. Radio je, inače, kao kontrolor naplate u Gradskoj toplani u Doboju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.